lichaamstaal

Liegen vergt energie!
lichaamstaal · 11. januari 2023
Wanneer iemand een verhaal vertelt en op sommige onderdelen liegt door de waarheid naar eigen smaak aanpast, horen we dat aan een haperende stem op exacte momenten. Liegen vergt energie omdat onze hersenen maar één ding tegelijk kunnen verwerken. Liegen kost moeite om alle gedachten die bij het liegen naar boven komen, te rangschikken en in ons geheugen op te slaan, een intensief cognitief proces. We zien de leugen daarom terug in reacties van het lichaam (lichaamstaal). Op exact die momenten...
Analyseren van lichaamstaal in de praktijk
lichaamstaal · 14. november 2022
Inleidend: Gezichtsuitdrukkingen zijn universeel en het resultaat van emotionele reacties. Of je nu naar Marokko, Amerika, Quatar of China reist, als er iemand naar je lacht beschouw je dat als een goede zaak, niet als bedreiging. Het zou wat zijn als dat niet zo was! Stel je voor dat ze in Turkije glimlachen als ze kwaad zijn.... Zonder universaliteit zouden we niet samen kunnen leven op deze aarde; zelfs een blinde toont verdriet of vreugde op het gezicht . Emotie is iets waarmee je geboren...
Hoeveel procent van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal?
lichaamstaal · 02. oktober 2022
De percentages van Mehrabian . Niemand zal ontkennen dat lichaamstaal belangrijk is maar zal het gesproken woord belangrijker vinden. Lichaamstaal als gedachten die de ander niet uitspreekt.
lichaamstaal · 04. februari 2022
We weten dat we bij het nadenken met de ogen knipperen en als we in een 'bubble' zitten knipperen die niet meer. Maar wat doen onze pupillen?
Lichaamstaal en gedrag zijn twee heel verschillende dingen!
lichaamstaal · 02. februari 2021
Lichaamstaal en gedrag zijn twee verschillende dingen! We kunnen niet praten zonder te bewegen maar wel bewegen zonder te praten!
De handen zijn als tentakels van de hersenen
lichaamstaal · 17. december 2020
praten is moeilijk zonder je handen te gebruiken!
lichaamstaal · 10. december 2020
De stand van je hoofd toont onbewust hoe je in een gesprek bij de ander overkomt.
lichaamstaal · 28. april 2020
Je handen niet gebruiken in deze corona-tijd is zo simpel nog niet: we raken ons gezicht gemiddeld 23 keer per uur aan.